De vrijwilligersmarkt van 27 augustus 2014

Geplaatst op donderdag 25 september 2014 om 09:55 in categorie: Vianen

IMG_9956

Op 27 augustus 2014 heeft de Stichting Buiten Gezond e.o. deelgenomen aan de jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Hoveniersbedrijf Huiting heeft onze kraam prachtig versierd met bloemen, planten en zelfs een vijgenboom. Grote dank daarvoor! Mede daardoor trok onze kraam, die samen met vertegenwoordigers van Team Bescherm Autena  was bemenst, veel aandacht.

Helaas werkte het weer ‘s ochtends niet mee. Door de regen was er maar heel beperkt belangstelling. Rond de middag werden wij druk bezocht door belangstellenden, vrienden en ook lokale politici. Een aantal malen ontstonden bij onze kraam levendige discussies, waarbij vooral het momentane hot item windturbines de boventoon voerde.

Wij ontvingen een aantal sympathie betuigingen voor onze betrokkenheid met de Viaanse ontwikkelingen op het gebied van de ruimtelijke ordening. Wij konden een zeer beperkt aantal vrienden toevoegen aan ons vriendenbestand. Onze ervaring, en die werd gedeeld door ander kraamhouders, was dat vele mensen meeleven met de organisaties die zich maatschappelijk inspannen, maar dat er momenteel zo veel beroepen op hun daadwerkelijke inzet wordt gedaan, dat een nieuw beroep daarop nog weinig kans maakt.

De Stichting Buiten Gezond in Vianen ziet met tevredenheid terug op deze geslaagde dag. Volgend jaar zijn wij voornemens opnieuw deel te nemen. Wel vragen wij ons  af of wellicht een andere locatie en tijd tot meer belangstelling zou kunnen leiden.