Clarissenhof 7a – afvoer van mogelijk verontreinigd hemelwater via een wadi

Geplaatst op dinsdag 08 februari 2022 om 11:53 in categorie: Vianen

Op 2 november 2020 verleende Waterschap Rivierenland een watervergunning voor het wijzigen  een retentievoorziening (wadi) voor het opvangen en infiltreren in de bodem van regenwater afkomstig van het dak van Clarissenhof 7a t/m e. In de nieuwe watervergunning wordt blijkens de tekening bij de vergunning vergund dat nu, naast het water van het dak, ook het (mogelijk vervuild) water van verhard oppervlak van de opritten voor de vijf in het gebouw gevestigde bedrijven in de bodem terecht komt. De retentievoorziening is bedoeld om bij hevige regenval het water niet rechtstreeks op het regenwaterriool van de gemeente te lozen, maar dat eerst op te vangen in een kuil en pas te gaan lozen als de kuil vol is. Echter naar het oordeel van onze stichting is de grond in de kuil goed doorlaatbaar en is het grondwaterpeil ver onder de bodem van de put, zodat van lozen op het gemeenteriool nooit sprake zal zijn. Overleg met het waterschap daarover is nog niet afgerond  en heeft nog niet geleid tot  resultaat.

Overzicht van de kuil met retentie voorziening

 

Wadioverzicht600-250-

De afvoerpijp  in de kuil en de hoger gesitueerde put van het gemeentriool

 

constructieWadi-600-250

 

De vervuilde bestrating van de opritten en rechts de goot voor afvoer naar de retentie voorziening

 

UitrittenClarissenhof7a-f-600-250